Proteinele, vitaminele, mineralele, carbohidratii  si chiar grasimile sunt substantele nutritive care nu ar trebui sa  lipseasca din dieta zilnica a fiecaruia dintre noi. Medicul nutritionist  Mihaela Bilic, autoarea cartii „Sanatatea are gust”, a realizat un top  cinci al alimentelor care trebuiesc incluse in regimul fiecarei femei. 
- Laptele si produsele lactate degresate sunt indispensabile organismului unei femei, deoarece acestea reduc riscul aparitiei osteoporozei, boala des intalnita, odata cu inaintarea in varsta. Bogate in calciu si in vitamina D, lactatele maresc absorbtia mineralului in masa osoasa.
- Sardinele, pe langa acizi grasi esentiali Omega 3, contin mult fier si calciu. Dr. Bilic spune ca organismul va beneficia de toti acesti nutrienti chiar daca mancam sadine din conserva.
- Soia si derivatele ei contin fitoestrogeni cu rol protector impotriva bolilor cardiovasculare.
- Rosiile, prin intermediul fitonutrientului numit licopen, protejeaza pielea de imbatranirea precoce si de efectul negativ al razelor ultraviolete.
 
 
0 comments:
Post a Comment