Acum vom vorbi despre etapa de implementare unde iti voi da 15 pasi
de urmati daca vrei sa slabesti rapid si in acelasi timp sa o faci
intr-un mod sanatos.
- Un mic dejun intarziat. Poti sa iti intarzi putin micul dejun dar sa nu sari peste el. Corpurile noastre tind sa arda grasimile ca si combustibil dimineata cand nivelul zaharului din sange este scazut. Daca intarzii mic dejunul pentru 30 de minute atunci vei arde grasimile mai efficient.
- Un mic dejun bazat pe proteine. Proteinele te vor face sa te simti plin pentru mai mult timp si sa iti tina nivelul zaharului din sange stabil.
- Gatitul sanatos. Poti avea numai ingredient sanatoase si prospete dar imediat ce le arunci in prajit “adanc” sau sa le ineci in ketchup, maioineza sau unt nu mai este nimic sanatos aici. Sa nu mai vorbim de numarul caloriilor. Alimentele pot sa aiba acelasi gust bun daca le faci la gratar in loc sa le prajesti sau daca folosesti ulei de masline in loc de maioneza. O masa simpla cum ar fi pui si salata poate deveni pericol pentru sanatate imediat. Incearca sa il faci la grill cu usturoi ierbuie sau putina lamaie si vei vedea ca este chiar mai gustos.
- Foloseste ulei de masline. Din pacate multe din uleiurile pentru gatit sunt vegetale care contin acizi grasi. Da poate sunt foarte publicitate ca fiind sanatoase si fara grasimi saturate dar uita sa va spuna despre acizi grasi si in comparative acizii grasi sunt mai periculosi pentru sanatatea ta decat grasimile saturate.
- Indeparteaza pielea de pe pui si grasimea de pe carne. Multi bucatari iti vor spune ca este mai gustos asa. Destul de correct dar asta nu inseamna ca trebuie sa o mananci dupa. In afara de valoare calorica a grasimii si pielii de pui nu este foarte bun pentru sanatatea ta.
- Pregateste-ti caseta de pranz cu o seara inainte. Cu totii stim ca locul de munca, familia, viata sociala, animalele de companie etc pot fi munca grea. Dar chiar daca nu ai tot acest stress oamneilor tot nu le place sa se trezeasca mai devreme pentru a pregati mancarea pentru pranz.
- Abordeaza dimenisiunea portiei.Asta nu inseamna sa stai flamand sau sa treci peste mese. In schimb foloseste o farfurie pentru cina mai mica si umple-o doar odata fara alte starturi. Ti-a spus mam ta sa mananci toata mancarea cand erai mic si la fel si in ziua de azi nu te poti abtine pana nu golesti farfuria chiar daca esti plin? Incearca o portie mai mica si dupa ce termini daca mai vrei atunci mai pune-ti una. Totusi sa nu cazi in capcana de a manca puti apoi inca putin si inca putin… pana cand ai reusit sa mananci o vaca intreaga la pranz.
- Ai grija la mancatul emotional. Daca esti un mancator emotional atunci emotiile tale iti dicteaza foamea. Cu mancatul emotional nu este intotdeuna ca iti este foame, dar tinzi sa tanjesti dupa alimente care iti reflecta starea emotional. De exemplu daca esti trist ai vrea ca cineva sa te consoleze. Sunt mai multe tehnici care te ajuta sa determini daca mananci emotional si te pot ajuta sa rupi acesti ciclu de mancat emotional.
- Reduce bauturile cu zahar. Vei fi surprins dar ‘bauturile care contin zahar’ se refera la multe bauturi. Bauturi calde cum ar fi cafea, ceai, ciocolata calda etc. Poate nu pare mult zahar, totusi daca adugi cate o lingura de zahar la fiecare bautura, pana la sfarsitul zile este posibil sa fi consumat tot borcanul. Consumi 3 – 4 pahare de bauturi calde de-a lungul zilei? In plus, bauturile cum ar fi ice tea, coca cola, limonada, suc, milkshake etc contin mult zahar. Cateva bauturi acidulate vin in versiunea fara zahar, totusi este bine sa fie consumate moderat. Sucul de fructe pare inocent dar si el constine mult zahar. Acel 0.5g de zahar din sucul de fructe nu va inclina balanta dar cand se adauga la toate acele bauturi si zaharuri pe care le-ai cosnsumat toata ziua chiar face o diferenta.
- Ai la indemana un pachet de nuci. Fructele uscate si nucile pot contine multe calorii. Totusi sunt foarte nutritive si te pot face satul. Ia un pachet cu tine, si daca esti blocat in trafic sau in birou si ti-e foame sau doar plictisit mananca putin. Sunt bune pentru a-ti satisface foamea si te salveaza de pericolul crocant si biscuiti.
- Dormi bine. Corpul are nevoie de somn pentru a se inprospata si reorganiza. Lipsa cornica de somn poate duce la dereglari hormonale care poate duce la cresterea in greutate. Pe langa asta, atunci cand oamneii se simt obositi tind sa infulece dulciuri si alimente bogate in calorii. Se numeste somnul de frumusete pentru un motiv dar totodata sunt si aspect ale sanatatii care au legatura cu o noapte buna de somn. Tinteste pentru un somn atat calitativ cat si cantitativ. Un somn agitat poate fi la fel de rau ca si lipsa somnului. Incearca sa urmaresti cateva metode de relaxare si pentru eliberare de stres pentru a te bucura de o naopte buna de somn.
- Ia un amic pentru a pierde in greutate. Studiile au aratat ca succesul cluburilor de slabit nu sta neaparata in regimul pe care il impun dar mai degraba in suportul pe care il primesc. In plus, studiile au aratat ca oamenii au mai mult success cu telurile lor in slabit daca primesc suport de la familie. Un amic pentru slabit te poate motiva atunci cand ai nevoie, poti avea pe cineva cu care sa vorbesti despre planul tau, progress, probleme etc. Nu oricine vrea sa auda pentru a 10 a oarca ca ai slabit 2 kg si cat de mult te abtii sa nu mananci biscuit. Pentru altii poate crea putina competitie care poate fi motivul pentru care vor sa continue. Totusi nu o lasa sa te consume.
- Mananca ultima masa a zilei cu cel putin 2 ore inainte de culcare. Mananca cina cu cel putin 2 ore inainte de a merge la culcare. Daca este posibil poti merge la o plimbare de 10 minute dupa cina pentru ca ajuta la digestive si iti lasa corpul cu mai putina munca inainte de culcare.
- Bea multa apa. In general este recomandat sa consumi in medie 2 litri de apa pe zi. Eu prefer sa spun asigurate ca esti bine hidratat mai ales daca te antrenezi sau este vreme calda.
- Spune nu fast food. In timpul perioadei de dieta incearca sa consumi mai putina mancare de la fast food. Poate este publicitata ca fiind sanatoasa sau ‘prietenoasa pentru diete’ dar in realitate fast food este doar mancare procesata care contine multe calorii, grasimi si zahar.
0 comments:
Post a Comment